Menu

Ekris BMW onderdelen webshop


Voor Ekris, een toonaangevende BMW-dealer, heeft CONNEXX een complexe webwinkel ontwikkeld.

Ekris heeft daarmee een primeur: de enige webshop in Nederland, waar zowel particulieren als bedrijven originele BMW-onderdelen online kunnen bestellen.

De case

Ekris BMW is met 6 vestigingen de grootste BMW dealer van midden Nederland. Ekris loopt voorop met innovatieve concepten, om haar markt en klanten optimaal te bedienen. Een gebruiksvriendelijke webshop sluit daarom perfect aan op hun strategie.

De klantvraag

Ekris heeft bij ons de volgende vraag neergelegd: of ons team van developers een innovatieve e-commerce oplossing kan ontwikkelen. Een webwinkel waar particuliere en zakelijke klanten, op basis van kenteken en chassisnummer, direct de juiste BMW-onderdelen kunnen vinden en bestellen.

De uitdaging

Vanwege de enorme omvang van zowel het assortiment als de verschillende informatiesystemen, zat de grootste uitdaging in het aan elkaar koppelen van een uitzonderlijk groot aantal database systemen. Een naadloze verbinding tussen verschillende complexe databases zorgt er namelijk voor dat elke bezoeker snel en eenvoudig de gewenste onderdelen voor zijn of haar BMW kan opzoeken.

De oplossing

Op basis van OpenSource OOP/MVC architectuur heeft CONNEXX voor Ekris een klantspecifiek ‘Service Connect’ ontwikkeld. Deze dataset maakt het mogelijk om snel en efficiënt een koppeling te maken naar én te koppelen tussen de meest gebruikte standaarden, zoals; XML, XSD en JSON. Door het ontwikkelen van deze innovatieve webapplicatie, waren wij in staat om alle benodigde database systemen in een kort tijdsbestek aan elkaar te koppelen.

De voor Ekris ontworpen webapplicatie koppelt onder andere:

 • RDW kenteken database
 • BMW voertuig database
 • BMW onderdelen database
 • Ekris klanten database
 • LifeStyle producten database (Autoline)
 • Webshop

Het resultaat

Dankzij een integrale en resultaatgerichte benadering heeft CONNEXX binnen korte tijd voor Ekris een vooruitstrevende e-commerce oplossing ontwikkeld; een complexe webshop waarin gebruiksvriendelijkheid en gebruiksgemak centraal staan. Het resultaat is een webwinkel waar elke klant eenvoudig online voertuig specifieke BMW-onderdelen en accessoires kan bestellen.

Het unieke karakter, interactieve UX webdesign én het uitstekende balans tussen usability, design en performance, hebben ertoe geleid dat de webwinkel direct vanaf de lancering een vliegende start heeft gemaakt. Al binnen enkele maanden heeft Ekris een substantiële online omzet gerealiseerd. Sterker nog, de omzet blijft sterk groeien.

Met deze primeur vormt de webshop van Ekris een nog niet geëvenaarde benchmark binnen de Automotive sector.

RDW kenteken database 

Webshop 

BMW voertuig database 

Vergelijkbare cases
 • Abbott Diabetes CareIntroductie FreeStyle Libre
 • KNS SlagerspassieE-learning
 • VCK TravelMijn Cruise web applicatie
 • Volvo Cars Design websiteOntwikkeling nieuwe website
 • KVK ExranetDocument share portal

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wij kunnen ook uw organisatie nog beter laten presteren met slimme concepten, state-of-the-art-sites, innovatieve apps, effectieve campagnes en meer.

We nemen graag de mogelijkheden met u door. Natuurlijk geheel vrijblijvend. En met koffie, thee en koek!

Vul onderstaand formulier in, en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Croy 9B
5653 LC Eindhoven
T +31(0)40 236 90 82
F +31(0)40 236 90 83
E info@connexx.nl
Vul hier uw naam in
Vul hier uw e-mail adres of telefoon nummer in
Vul hier de naam van uw organisatie in
Het formulier is succesvol verzonden.
Indien nodig nemen wij z.s.m. contact met u op.

Meld je aan voor
onze nieuwsbrief.
En blijf op de hoogte
van de laatste
ontwikkelingen!